Kommunikation

Sociala Medier: Tre skäl – Därför ska du filma med mobilen!

2016-09-05

Tillhör ni dem som inte börjat jobba med film än? Idag finns det oändligt med möjligheter för vem som helst att producera content med rörlig bild. Olika kanaler och syften kräver olika produktion. För en produkt- eller varumärkesfilm som ska hålla ett tag är det bra att satsa på kvalitetsproduktion. För sociala medier kan det snarare vara en fördel att inte överproducera.

3 anledningar för att börja filma med mobilen:

1. Enkelt: Du har redan investerat i verktyget – mobilen. Tekniken har aldrig varit så lättillgänglig som den är idag. Med smartmobilens kamera kan du enkelt filma till en låg kostnad. Med rätt appar snabbredigerar du också direkt i mobilen. Exempel på redigeringsappar: iMovie, Splice

2. Högt rankat: Det går att filma och publicera direkt i Facebook Instagram, Twitter och Snapchat. Sedan maj i år  kan du även live-sända i Facebook. De har dessutom justerat en algoritm till att prioritera upp direktsänd video. Bakgrunden till justeringen sägs vara att användarna tittar på realtidsfilm tre gånger längre än inspelade klipp. Trendspanare siar att i framtiden kommer Facebook bara bestå av film i flödet. Instagram utmanade nyligen Snapchat med sina ”Stories”.

3. Effektivt: Visuellt content har starkare effekt och skapar högre engagemang än ren text. Studier har visat att våra hjärnor avkodar visuellt material 60 000 gånger snabbare än text. Arbetar du som forskare, innovatör, stadsutvecklare eller planerare så har du oändligt med möjligheter att bjuda på intressanta korta klipp från din verklighet.

Vad väntar ni på? Lycka till!

I september och november ger IMCGs videospecialist Amanda Termén en kurs i hur du bäst filmar med mobilen för sociala medier. Läs mer och anmäl dig här.