IMCG

Presenterar framtidens fjärrvärme för internationell publik

2017-01-17

Imorgon tisdag den 18 januari talar IMCG:s vd Jonas Norrman om morgondagens fjärrvärmeteknik inför en internationell lyssnarskara i ett CELSIUS-webinarie. Han är en av de experter som presenterar ny teknologi, trender och utmaningar som kommer att påverka framtidens fjärrvärmesystem.

EU Smart Cities-projektet CELSIUS, där IMCG är partner, arrangerar expertworkshops för att hjälpa sina 65 europeiska medlemsstäder att bygga och utvidga hållbara fjärrvärmenät. Ämnet för workshopen är fjärde generationens fjärrvärme, ett utvecklat system som gör det möjligt att använda mera decentraliserade och förnybara energikällor och spillvärme, eftersom det kan transportera och utnyttja värme av lägre temperaturer än idag.

Jonas Norrman presenterar hur nästa generations Internet of Things kommer att påverka energimarknaden.
– Fjärde generationens fjärrvärme blir del av det uppkopplade samhället, där Internet of Things spelar en avgörande roll. Det kommer att sänka städernas investeringskostnader för smarta och hållbara energisystem och stödja utvecklingen av säker kommunikation mellan olika sektorer, till exempel mellan ditt hus och din elbil.

Dessutom talar representanter från RISE Research Institutes of Sweden, italienska forskningscentret EURAC och danska energibolaget HOFOR.

Webinariet är öppet för CELSIUS medlemmar.