Kommunikation

IMCG topprekryterar från Expressen

2017-03-08

IMCG anställer journalisten Maria Dahlin från Expressen-TV.
– Nu stärker vi vårt videoerbjudande ytterligare. Tillsammans med Maria utvecklar vi nya moderna format inom rörlig media för våra kunder, säger Anna-Karin Dahlin, strategisk kommunikationschef på IMCG.

 IMCG har de senaste åren legat i framkant med sina videotjänster och tar med sin nyrekrytering ytterligare steg framåt.
– Vi fortsätter självklart att leverera konceptfilmer, reportage och nyhetsinslag åt våra kunder men vi ser även ett ökat behov av filmat material som är än mer optimerat för sociala medier, säger Anna-Karin Dahlin.

Skarp skribent
Maria Dahlin har arbetat som nyhetsjournalist i tio år och har erfarenhet från bland annat TV4, SVT och Sveriges Radio. Förutom en stark förankrad kompetens inom video är Maria också en skarp skribent.
– Ett budskap kan paketeras på många olika sätt och jag kommer hjälpa våra kunder att sticka ut i kommunikationsbruset både i text och rörlig bild. Det blir viktigt att nyhetsvärdera och rikta olika typer av nyheter till olika målgrupper, vilket är något jag tar med mig in i min nya yrkesroll på IMCG, säger Maria Dahlin.

Filma med mobilen
Att utveckla och förädla IMCGs utbildningskonceptFilma med mobilenblir ett av Maria Dahlins ansvarsområden.
– Idag är mobilen ett självklart verktyg för att snabbt nå ut med en händelse. Jag har internutbildat flera kollegor på Expressen för att optimera användandet av mobilfilm i nyhetsarbetet. Här finns mycket att ta med sig vidare till IMCGs kunder, säger Maria Dahlin.

Maria Dahlin påbörjar sin anställning den 27 mars 2017.