IMCG

Från semesterro till jobbflow

2018-08-21

Domherre, sparv, hackspett, trast.
Ingen av de svenska småfåglarna stämmer som lösenord.
Har till och med testat ankunge.

Att komma tillbaka efter semestern kan innebära många utmaningar. Vänja sig vid väckarklockan, få kreativiteten att blomstra, komma ihåg projektnummer och lösenord till jobbdatorn.

Det var en av mina tidigare kollegor som trasslade in sin digitala nyckelknippa mellan domherre och trast. Vårens klockrena minnesmetod med fågeltema för login kändes i augusti riktigt suddig. Men i ärlighetens namn kunde det lika gärna ha varit jag. Stod en lång stund i måndags utanför porten till kontoret och funderade över vilket historiskt årtal jag skulle knappa in för att få ”Sesam att öppna sig”.

Men tydligen kan det vara ett gott tecken på en riktigt avkopplande semester att just arbetsrelaterade rutiner falnar bort en aning under ledigheten. Det gör oss bara än mer laddade med energi inför höstens möjligheter.

På gång
På IMCG är vi full styrka på kontoret och det är med entusiasm och glädje som vi blickar framåt. De närmaste månaderna kommer vi exempelvis att arbeta med att bygga upp rapporteringsrutiner och mallar för EU-projekt åt nationellt bolag, producera innehållsstrategi och copytexter till ett nystartat företag inom hållbar livsstil och handel, driva utvecklingsarbetet för effektivare kundservice inom energibranschen och vi är igång med att utveckla flertalet innovativa projektansökningar för städer, företag och akademi.

Vill ni också arbeta med IMCG?
Kanske har ni en projektidé och behöver hjälp med att utforma en ansökan till forskningsprogram inom EU, Energimyndigheten eller till Vinnova? Vill ni ha stöd med att driva er organisationsutveckling eller öka ert varumärkesvärde inom frågor kopplade till en hållbar samhällsutveckling. Kontakta oss här!