IMCG

Stärk ert varumärke med video

2018-10-31

Video fortsätter att stärka sin position. Inte så konstigt kanske, då film kan visa produkter och känslor på ett effektivt sätt och även den lataste konsumenten kan ta till sig informationen ni vill sprida.
– Om en bild säger mer än tusen ord, så säger en video en miljon, säger Maria Dahlin, videoexpert på IMCG.

Att använda film för att nå ut på marknaden är idag A och O. En video kan engagera och fånga publikens intresse direkt vilket ger er möjlighet att berätta vilka ni är, er vision och vad ni har för produkter. Ni stärker kort och gott företagets varumärke med video.

I projektet InspireWater leder IMCG innovationsarbetet inom exploatering och marknadsanalys för att skapa nytta och effekter av resultaten. IMCG producerar även film för de innovativa teknikerna och dessa har fått mycket bra genomslag.

Filmen förklarar och visar tydligt vilka fördelar vår teknik har. Det är ett stort stöd för oss för att nå marknaden och vi kan använda filmen i vår marknadsföring både nu och framöver, säger Martin Hubrich, projektledare på tyska BFI.

Se produktfilmen som producerades för BFI här.

Video för att lära

Även om många som konsumerar video är ute efter det snabba och roliga så är det långt ifrån enbart underhållningsvideo som går hem. I en undersökning från Wyzowl uppgav bland annat deltagarna att 79 procent hellre skulle titta på en video för att lära sig mer om en produkt än att läsa en text om den.

– En broschyr kan vara välarbetad och innehållsrik, men innan man lägger kraft och pengar på en sådan borde man se till att man har en film, säger Maria Dahlin, videoexpert på IMCG.

Vill ni ha hjälp med att producera video? Vi kan hjälpa er! Dessutom håller IMCG en populär videoutbildning där ni med enbart en smartphone och gratisappar kan lära er att producera enklare videoproduktioner. Video behöver varken vara krångligt eller kosta en massa pengar. Hör av er så pratar vi mer video.