Innovation

IMCG på Smart City Expo World Congress i Barcelona

2018-11-08

Är du intresserad av smarta, hållbara lösningar inom ICT, mobilitet och energi? Står förnybar energi, digital transformation och intelligent mobilitet högt på er agenda? Då ska ni inte missa oss i Barcelona den 13-15 november.

EU-projektet IRIS demonstrerar 16 integrerade lösningar som gör smarta städer ännu smartare. Lösningarna testas i lighthouse-städerna Utrecht (Nederländerna), Nice (Frankrike) och Göteborg (Sverige) med målet att sprida de affärsmodeller som fungera bra till städer även utanför projektet. På så sätt kan de hållbara smarta stadslösningarna replikeras över hela världen. För smarta städer replikerar!

Det finns inget behov av att uppfinna hjulet om och om igen. IRIS-projektet erbjuder städer i och utanför Europa möjligheten att replikera de smarta stadslösningarna som demonstreras och som bevisats fungerar bra.

Erbjudande till städer
Kanske sitter ni som stad med utmaningar inom; förnybara energikällor och energieffektiva distrikt, flexibel energihantering och lagring samt intelligenta mobilitetslösningar. Ofta är också den digitala omställningen och medborgarengagemang  viktiga ingredienser i de olika lösningarna. Ingen är i behov av att uppfinna hjulet om och om igen. IRIS-projektet erbjuder därför städer, i och utanför Europa, möjligheten att replikera de smarta stadslösningarna. Genom att lära av varandra blir de smarta städerna smartare på ett effektivt sätt.

Inom projektet finns 16 lösningar – vilken kan göra din stad smartare?

 1. Positive energy  buildings
 2. Near zero energy districts
 3. Symbiotic waste heat
 4. Flexible electricity grids
 5. Multi-sourced district heating
 6. 2nd life batteries
 7. Vehicle-to-grid and smart solar charging
 8. Innovative mobility services
 9. Urban monitoring
 10. City management and planning
 11. Mobility services
 12. Energy management
 13. Changing everyday energy use
 14. Participatory city modeling
 15. Living labs
 16. Behaviour changing information

Vill du veta mer?
I Barcelona samlas städer från hela världen för Smart City Expo World Congress. Ska du vara på plats och vill veta mer om IRIS? Tveka inte! Kontakta oss så ser vi till att ordna rätt möten för just dig och din stad. Jonas Norrman och Ulrika Wahlström från IMCG, representerar alla städer i IRIS-projektet och kan guida dig till rätt kontaktperson för varje IRIS-lösning.