Kommunikation

Pressklipp: glasmoduler för skönare stadsmiljöer

2019-02-27

Med förebilder som IKEA och Lego vill IMCG tillsammans med flera andra aktörer utveckla en smart lösning för goda ljudmiljöer i en allt mer bullerutsatt stad. I senaste numret av tidningen Glas (1/2019) läser du en artikel om innovationsprojektet Tysta Offentliga Rum.

TOR-konceptet bygger på hexagonformade glasmoduler som går att kombinera för olika utseende och behov. De är lätta att transportera, montera och återanvändas. Konstruktionen kan exempelvis användas som ljuddämpande rum i offentliga stadsmiljöer och i anslutning till byggarbetsplatser.

Sedan 2013 projektleder IMCG satsningen samt ansvarar för innovationsprocessen, strategisk kommunikation och nya affärslösningar.

Här läser du hela artikeln:
E-tidning
Pdf

På gång
Utanför RISE kontor i Göteborg byggs just nu ett mindre utomhuskontor som uppförs med glasmodulerna. Målet är att de anställda ska få tillgång till en plats på jobbet där de ska kunna prata ostört med en kollega, arbeta en stund i tystnad eller hitta en skön plats för återhämtning.

Har du en idé om hur TOR skulle passa i en utomhusmiljö nära dig?
Hör av er!

Samarbetspartners i projektet är Akademiska HusUniverseum och LondonSödra Änggården via PlatzerJohanneberg Science ParkRISEInstitutionen för kulturvetenskaper inom Göteborgs UniversitetWatterietAlufrontProjektet Tysta Offentliga Rum finansieras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova.