Kommunikation

Tips för familjeaktivitet i helgen: Plogga!

2019-03-22

KRÖNIKA: Måndag till fredag  jobbar jag med att bidra till att skapa marknadsnytta som stöttar omställning till ett hållbart samhälle. Under helgen försöker jag fortsätta i samma anda. Yngsta sonen och jag har börjat plogga!

IMCGs innovationsprojektledare Ulrika Wahlström tipsar om vad du kan göra till helgen.

Min 10-åriga son och jag delar att vi båda älskar att vara utomhus och vi gillar att röra på oss. Vi stör oss båda också enormt mycket på när det ligger skräp i naturen. Härom helgen pratade vi om just detta och jag berättade om att det finns något som kallas ”plogga”. Det betyder helt enkelt att man joggar omkring och plockar skräp.

Plogga – en hållbar grej. Ett lätt sätt att umgås. Bra för konditionen och naturen! För livet, alltså!

På måndagseftermiddagen efter denna helg skickade jag Lille Sonen ett sms där jag frågade om han ville plogga. Och det ville han gärna. Så väl hemma från jobbet svidade jag om (han stod redan redo) till löparkläder och vi utrustade oss med var sin soppåse.

Ackompanjerade av discomusik skuttade vi runt i dryga 3 km och fick ihop två påsar med skräp och några otympliga saker som vi fick ta i handen. Inte nog med det så kände vi oss mycket lyckade.

– Mamma, det här är väl vad man kallar hållbar grej?! Bra för konditionen och naturen! För livet, alltså! Tror du att vi kan få någon annan att göra så här? Kan vi göra det igen? utbrister 10-åriga sonen entusiastiskt.

Lille Sonen anlände följande dag till skolan och berättade på samlingen om vad vi gjort och uppmanade alla klasskompisar att göra det samma. Och jag, jag la ut på LinkedIn vad vi hade gjort och fick ett helt fantastiskt gensvar på det inlägget.

Så – jag hoppas att jag har gjort dig sugen på att dra ut i din närhet och plogga. Kanske med ditt barn eller en kompis? Det är faktiskt ett riktigt trevligt sätt att umgås!