IMCG

IMCG rekryterar ekonomicontroller för nya energinätsprojektet FlexiGrid

2019-11-04

IMCG koordinerar EUs nya energinätsprojekt FlexiGrid för att ställa om till allt mer förnybar energi. För detta anställs Kristina Lindblom som ekonomicontroller. – Detta är en fantastisk möjlighet att få bidra till samhällsutvecklingen och samtidigt få göra det i ett företag som växer, säger Kristina Lindblom.

Efter att ha arbetat med EU-projekt och specifikt inom Horizon 2020 under många år har Kristina Lindblom bred kunskap inom ekonomistyrning i forsknings- och innovationsprojekt. Hon kommer senast från Chalmers där hon arbetade som controller på fordons- och trafiksäkerhetscentret Safer.
– Nu ser jag fram emot att sätta mig in IMCGs mångfacetterade EU-projekt med en mängd deltagare från flera länder och från flera delar av samhället. Detta var en sak som lockade med den här tjänsten. Dessutom värderar jag utveckling högt, både när det gäller samhällsfrågor och det egna bolaget. På IMCG hittade jag båda dessa delar, säger hon.

För att kunna arbeta effektivt med ekonomifrågor inom EU-projekt gäller det att vara lyhörd och ha ett mottagarperspektiv.

Värdefull resurs
På IMCG innebär hon en värdefull resurs och stärker företagets position inom finansieringstjänster och projektledning.
– För att kunna arbeta effektivt med ekonomifrågor inom EU-projekt gäller det att vara lyhörd och ha ett mottagarperspektiv. Parter från olika delar av samhället pratar olika språk och det är vanligt att saker kör fast på grund av missförstånd. Här kommer jag kunna bidra, med erfarenhet från både industri och akademi, säger Kristina Lindblom.

FlexiGrid
Framför allt kommer Kristina arbeta med ekonomisk redovisning inom det EU-finansierade innovationsprojekt FlexiGrid, som startar första november och som koordineras av IMCG. Projektet har som mål att möjliggöra en förflyttning av våra energikällor från att enbart handla om ett fåtal stora kraftverk till att produktionen sprids ut över fler enheter och att de som tidigare enbart var konsumenter nu även blir producenter.

Läs mer om FlexiGrid.