IMCG

Ann-Sofie Palmlöv ny IMCG-konsult

2022-11-25

Ann-Sofie Palmlöv började på IMCG strax efter sommaren. Hon är civilekonom och arbetar som projektledare inom finansiering och innovation på IMCG. 

I över 10 års tid har hon arbetat med EU-projekt, både operativt inom projekt, och i rollen som rådgivare inom EU-program, vilket lett till stor kunskap inom projektekonomi.

Under de senaste sex åren har hon arbetat med projektbedömningar och beslut om EU-stöd. Hon har haft en konsulterande roll med projektutveckling och strategisk utveckling och vet vad som krävs för att lyckas med en konkurrenskraftig ansökan.

De områden som hon har arbetat med är innovation, grön ekonomi, transport och sysselsättning.

Hej Ann-Sofie, du är nyanställd sedan efter sommaren, men har redan varit med om att byta arbetsgivare till Spinverse då IMCG blir en del av dem. Hur har den första tiden på IMCG varit? 
När man kommer till en ny arbetsplats är det mycket nytt att lära och den första tiden har jag ägnat åt att lära känna verksamheten. Jag har fått ett väldigt varmt mottagande och har känt mig välkommen från första stund, såväl från IMCG-teamet som Spinverse i Finland. Det är en rolig tid och otroligt spännande att få vara med på resan från början. Jag kommer ingå i Spinverse team som arbetar med Industrial investments, vilket låter lovande.

Vad har du för bakgrund som du har nytta av hos oss?
Under de senaste tio åren har jag arbetat med EU-projekt i olika former. Jag har erfarenhet av att arbeta operativt inom EU-projekt men också från arbete på finansiärssidan. Under mitt senaste jobb innan jag började på IMCG arbetade jag som rådgivare inom ekonomi på Interreg ÖKS-programmet. I detta jobb arbetade jag med bedömning av ansökningar och följde många projekt under beviljad projekttid. Både min erfarenhet av att arbeta inom EU-projekt och erfarenhet från arbete med bedömningar av ansökningar är erfarenheter som jag tror kommer vara till stor nytt i mitt jobb på IMCG/Spinverse.

Vad skulle du säga är IMCGs/Spinverses bästa erbjudande?
Vi på IMCG har redan hjälpt till att vinna en av de stora Innovation Fund-utlysningarna och nu när vi går ihop med Spinverse som har bra track record och stor kapacitet, kommer det innebära många möjligheter för våra nuvarande och framtida kunder.