Finansering

Nytt EU-projekt – Göteborg testar innovativ energiförsörjning

2016-10-14

Göteborgs Stad ska tillsammans med flera andra partners utveckla ett av världens mest innovativa system för energiförsörjning. Stadens EU-ansökan har i stor konkurrens nu blivit godkänd.
– Vi lyckades koordinera alla partners på kort tid. IMCGs arbetsmetoder och vår struktur är oslagbar i den här typen av uppdrag, säger Magnus Andersson, partner på IMCG och en av de nyckelpersoner som arbetat med att ta fram den vinnande ansökan.

378 projektförslag från 24 länder skickades in till EU:s nya finansieringsprogram Urban Innovative Actions, UIA. Det handlar om att testa nya, spännande – och lite mer riskfyllda – idéer som i slutändan kan ge en verklig positiv förändring för medborgarna.

Handelsplats för energi
FED-projektet, The Fossil Free Energy District, som projektet kallas, vill pröva innovativa energilösningar. På Chalmers Campus Johanneberg vill man testa ett nytt sätt att ta vara på all överskottsenergi och överföra den mellan de cirka 50 olika byggnaderna i området. Det skapas en handelsplats där det kommer sättas ett värde på den energi man delar med sig av
– Konceptet är fantastiskt. Men för att vinna ett EU-projekt krävs det att man vet hur man formulerar och paketerar sin ansökan. Konkurrensen är stenhård och projektidéerna både många och bra. Därför blir det nödvändigt att kunna ta fram det mest kärnfulla, säger Magnus Andersson.

Behöver du hjälp med er EU-ansökan? Kontakta Magnus Andersson
Tips för din EU-ansökan
Utbildning ”Skriv en vinnande ansökan”