Finansering

Brittiska entreprenörer vill förändra energimarknaden drastiskt

2017-04-11

Minskade koldioxidutsläpp och en lägre elräkning för kunden. Med sin transaktionsplattform driven av artificiell intelligens vill Tempus Energy i London fasa ut de fossila bränslena. Nu tar de hjälp av IMCG för att nå ut med sin innovation.

– IMCG har både erfarenhet och kunskap för att hjälpa oss att sprida vår innovation över Europa, säger Sarah Bell, CEO för Tempus Energy.

En flexibel elkonsumtion, där fokus ligger på ren, prisvärd och hållbar el är Tempus Energy’s plan. Deras teknik ska möjliggöra det för kunden att köpa och konsumera el när marknadspriset är lågt. Något som både sänker kostnaderna och koldioxidutsläppen.

– När priset är lågt finns det gott om förnybar energi i systemen. Genom att uppmuntra kunden att då konsumera sin el kan vi märka en stor skillnad, säger Sarah Bell, CEO för Tempus Energy.

Kan förändra hela marknaden
Brittiska Tempus Energy har nu vänt sig till IMCG för att få hjälp med finansiering av utrullningen och för att få stöd i att utveckla bolaget.

– De har stora ambitioner, är globala i sitta agerande och om de lyckas kommer de att förändra hela energimarknaden, säger Magnus Andersson partner på IMCG.

I videoklippet hör ni mer kring samarbetet mellan IMCG och Tempus Energy.