Projektledning

Är du redo att pitcha din innovation utanför Europa?

2019-10-03

IMCG jobbar med företag som erbjuder innovativa hållbara lösningar för smarta städer i Europa. En viktig del av arbetet är att visa på tänkbara vägar ut på en internationell marknad. Det gör att IMCG ständig är i kontakt med smarta städer i såväl Europa som i andra världsdelar. Här presenterar vi de aktiviteter som ligger planerade i höst och vinter, som är särskilt intressanta för bolag som vill etablera affärskontakter utomlands. Kanske ser du något evenemang du vill veta mer om eller rent av delta i? Hör av dig bums!

Städer över hela världen står inför samma globala utmaningar och på olika håll testas nu lösningar inom energi, mobilitet och IoT – ofta kryddat med ett rejält mått medborgarengagemang – för att nå en mer hållbar framtid. I Göteborg finns en rad spännande lösningar som demonstreras inom  dessa områden under lighthouse-projektet IRIS Smart Cities, där IMCG jobbar med hållbara affärsmodeller, replikering och uppskalning. I projektet ingår bland annat Riksbyggen Brf Viva, HSB Living Lab samt uppstickaren Metry  som har fokus på energidata.

Från Göteborg drivs även projektet DenCity, där lösningar för hållbara person- och godstransporter utvecklas. I projektet ska IMCG verka för att DenCitys lösningar kan gå från pilottester till att implementeras på fler platser. I projektet ingår exempelvis företag och organisationer såsom Volvo Technology, Ericsson,  Göteborgs Stads Parkeringsbolag och Renz, den sistnämnda med elektronisk fastighetsbox.

Oavsett om du är med i ett innovativt projekt eller inte så är du välkommen att kontakta IMCG för att se på de möjlighet som finns för dig att nå ut globalt med din lösning. 

Kom i kontakt med städer från hela världen! Barcelona Smart City World Expo 19-21 november
Smart City-mässan i Barcelona träffar IMCG smarta städer från hela världen. Har du en lösning som är intressant för smarta städer som vill bli ännu smartare? Är du redo för uppskalning av rang? Du kanske redan har klart för dig vilka städer du vill komma i kontakt med?  Berätta för oss, så tar vi första kontakten för dig!
IMCG varit på mässan tidigare och har ett etablerat ett kontaktnät med städer i och utanför Europa. Nyfiken på att veta mer? Kontakta Ulrika Wahlström, Innovationsprojektledare på IMCG.

Är Sydamerika en potentiell marknad för dig? Delegation från Göteborg i Santiago, Chile, 27-28 november
IMCG är medarrangör till ett par dagars seminarier och workshops i Santiago, Chile. Fokus ligger på IoT-lösningar och den smarta staden. Här lär vi av varandra och stärker de redan starka banden med Chile. Om detta är intressant för dig, kontakta Frida Barrett, Innovationsprojektledare på IMCG

Intresserad av marknaden ”down under”? IMCG är i Sydney, Australien, december-januari 2019-20
IMCG satsar på att utöka kontaktnätet på det södra halvklotet och kommer att vara i Sydney i årsskiftet. Är du intresserad av den australienska marknaden ska du inte tveka att kontakta Jonas Norrman, Vd på IMCG och ansvarig för företagets för innovationstjänster.

Här har vi visat upp höstens spelplan. Bollen är din. Sparka den åt det håll du vill att den ska rulla! Blir det till Sydamerika, Australien eller kanske någon helt annanstans?