SaaS-verktyg för arkitekter
Finansering

4 miljoner till techbolaget Finch

2021-06-29

Finch får 4 miljoner kronor i finansiering från Formas Smart Built Environment för att utveckla sitt SaaS-verktyg för byggindustrin. IMCG designade ansökan. – Detta gav oss en otrolig skjuts och goda förutsättningar för oss att ta oss ut på marknaden. Vi anlitade proffs för att skriva denna ansökan, säger Pamela Nunez Wallgren, VD på Finch.

Techbolaget Finch  får maximalt stöd från Formas för att utveckla sitt SaaS-verktyg för effektivare processer genom artificiell intelligens (AI). Verktyget hjälper arkitekter och fastighetsutvecklare  att fatta mer informerade beslut med hjälp av simuleringar och AI samt att testa och utvärdera fler förslag på kortare tid.

Idag används manuella metoder i projekt, där man baserar sina beslut på intuition och erfarenhet – och det varierar från individ till individ. Pamela Nunez Wallgren, VD på Finch har själv varit arkitekt i sex år.

– Vi kände att det saknades produkter på markanden som kunde underlätta vårt arbete. Vårt verktyg gör det möjligt att utforska fler förslag och fatta datadrivna beslut, säger Pamela.

I takt med att befolkningen ökar, bostadsbristen är ett faktum där arkitektens kravspecifikation blir allt längre kan Finch 3D göra arkitektens arbete mer effektivt och frigöra mer tid för arbetsuppgifter som skapar värde och bidrar till globala hållbarhetsmål för städer och samhällen.

Finch kom i kontakt med IMCG

I julas kom Finch i kontakt med IMCG för att skriva ansökan – med deadline nionde februari.

– Att skriva ansökan är väldigt tidskrävande. Med hjälp av IMCG kunde vi konkretisera vår lösning, våra mål och motivera hur vi vill förändra byggindustrin. IMCG hjälpte oss att formulera oss på ett bra sätt så att projektet blev så tydligt som möjligt i ansökan, säger Pamela.

– Med detta kan vi utveckla vår produkt tillsammans med en handfull välrenommerade kontor lansera produkten globalt under 2021.

Finch första marknad kommer att vara bostäder och kommersiella fastigheter, men mjukvaran kommer att kunna användas för att utforma byggnader inom i princip alla områden inom byggbranschen. Produkten har redan fått traction till globala aktörer där det genomförs pilotprojekt i bland annat Oslo Stockholm och Dubai. Idag har Finch 9 000 personer på väntelistan för beta-releasen.

Pressbild: Grundarna Finch, Martin Kretz, Pamela Nunez Wallgren och Jesper Wallgren.