Kommunikation

CELSIUS prisades under EU Sustainable Energy Week

2017-06-21

Fjärrvärmeprojektet CELSIUS, som drivs från Göteborg har vunnit ett europeiskt pris för sitt arbete inom energiområdet. Igår tillkännagavs vinsten i Sustainable Energy Awards vid en prisceremoni i Bryssel. 

– Som partner i projektet är vi oerhört glada över vinsten. Utmärkelsen visar att vi gjort rätt från idé till genomförande. IMCG bidrar med kommunikationsarbetet och den långsiktiga affärsutvecklingen i projektet, säger Magnus Andersson, partner på IMCG och den som också ledde ansökningsförfarandet och konsortiebyggandet av CELSIUS.

Just nu pågår Sustainable Energy Week i Bryssel, en vecka för hållbar energi i Europa. Temat är ”Clean Energy for all Europeans” där tanken är att sammanföra offentlig och privat sektor, organisationer och konsumenter för att tillsammans jobba med frågor kring energieffektivitet och belysa forskning och innovation.

Veckan inleddes med Sustainable Energy Awards där tolv nominerade i fyra olika kategorier lyftes fram.  CELSIUS vann priset i kategorin Offentlig sektor.

– Det känns jättepositivt och visar att projektet levererar, säger Magnus Andersson.

Celsius, som är en del av EU-programmet Smart Cities and Communities, startades 2013 och pågår fram till slutet av 2017. Under prisceremonin lyftes den lyckosamma resan från starten med fem städer (Göteborg ,London, Rotterdam, Köln och Genua) till dagens nätverk med 66 medlemsstäder fram. Städerna som deltar i CELSIUS-projektet har var och en olika förutsättningar att arbeta med fjärrvärme och fjärrkyla. I vissa städer är fjärrvärmenätet utbrett och i andra ligger det i startgroparna och helheten ger stora möjligheter för utveckling.

– Jag är väldigt stolt och hedrad och jag tror att detta pris kommer att vara viktigt för oss i vårt framtida arbete, sa CELSIUS projektkoordinator Katrina Folland när hon tog emot priset.