IMCG gruppbild
IMCG

Nya ansikten hos IMCG

2021-09-15

IMCG stärker sitt erbjudande för hållbar omställning genom att rekrytera kompetens inom projektledning och ekonomisk styrning, och tillsätter också en säljchef.

Linnéa Qvirist, blir ny projektledare och Linda Rydström axlar rollen som business controller. Dessutom går IMCGs innovationsexpert, Ulrika Wahlström, in som ansvarig för sälj och marknad.Linnea Qvirist

– Vi ser att behovet för våra konsulttjänster ökar, säger Lill Andréasson, vd på IMCG. Allt fler företag och organisationer är antingen mitt uppe i eller ger sig in i omställningsarbetet. Vi behöver möta efterfrågan och ett viktigt steg är så klart att stärka upp med riktigt vass kompetens och att bygga vår egen organisation för framtiden.

Linnea Qvirist kommer senast från RISE och har en bakgrund bl a inom företagsutveckling och som projektledare för större EU-projekt.

– Hon är en otroligt vass projektledare med värdefull insikt i både företagsutveckling och EU, säger Lill.  Med den bakgrunden är hon en viktig pusselbit mot våra kunder som visar ett allt större intresse för den mängd av finansieringsmöjligheter EU erbjuder.

Att hon dessutom disputerat på Chalmers innebär att hon har en djup teknisk förståelse för våra kunders utmaningar och de lösningar som vi behöver kommunicera ut mot EU eller andra finansiärer.

Ny ledningsgrupp med kundfokusLinda Rydström

IMCG utvecklar också sin organisation internt vilket bland annat innebär att man formar en ny ledningsgrupp. Man tar in en business controller, och som säljchef träder ett välkänt IMCG-ansikte in.

Linda Rydström har mångårig erfarenhet från Volvo Bussar och därmed storskalig industri där hon arbetat som business controller och projektledare.

– IMCG befinner sig själva i en tillväxt- och utvecklingsfas där vårt eget behov av en business controller ökar, men vi ser också att Linda blir en viktig tillgång i våra kundprojekt. Hon har arbetat i ledningsgrupper och med processutveckling inom Volvo Bussar och med IMCGs fokus på impact kommer Linda kunna erbjuda värdefulla tjänster i våra kunders omställningsprocesser, säger Lill Andréasson.

Ulrika Wahlström är en mångårig medarbetare hos IMCG, men ny i rollen som säljchef.Ulrika Wahlström

– Ulrika har lång erfarenhet av både kundrelationer och EU-projekt. Hon har en otroligt bra inblick i hur svenska företag kan dra nytta av kunskap och även finansiering i EU-systemet, men är också mycket skarp på affärsmodellering. I rollen som säljchef kommer hon att ha fokus på att identifiera kundernas behov och se hur vi bäst hjälper dem från tanke om hållbarhet till omställning på riktigt, säger Lill Andréasson.