IMCG

IMCG växer – nya krafttag för klimatomställningen

2021-08-17

PRESSMEDDELANDE: Lill Andréasson tillträder som vd på IMCG International. – Att få förtroendet att leda ett företag som IMCG är riktigt intressant och något jag känner mig stolt över att få sätta tänderna i. Inte minst nu, när frågor som hållbarhet och omställning tar sig in på agendan i stort sett i varje bransch känns möjligheterna nästan oändliga, säger Lill Andréasson, ny vd på IMCG.

IMCG, Impact Management Consulting Group, har fokus på hållbarhet och grön omställning. Företaget har lång erfarenhet av att jobba med investerings- och finansieringsmöjligheter – bland annat för projekt inom koldioxidinfångning. IMCG driver även projekt inom Artificiell Intelligens, digitalisering av samhället i klimatneutrala processer och elektrifiering.

Under pandemiåret som gått har IMCG haft en stabil och positiv utveckling. Nu tillsätts Lill Andréasson, tidigare konsultchef på bolaget, som vd med stora planer på att stärka IMCG:s position ytterligare – med nya krafttag att driva den gröna utvecklingen och omställningen framåt.

– Med tanke på att IMCG haft hållbarhet som sin kärnkompetens sedan starten för 15 år sedan är vi väl rustade för att hjälpa svenska företag och organisationer med omställning. Det är nästan som att verkligheten äntligen kommer ifatt oss, men på rätt sätt, säger Lill Andréasson, ny vd på IMCG.

– Lills breda erfarenhet av ledarskap och bakgrund från många branscher blir viktiga för att ta IMCG International vidare både på sin tillväxtresa och att bistå våra kunder med kritisk kompetens för grön omställning, säger John Rune Nielsen, styrelseordförande på IMCG.

IMCG har haft en mycket positiv utveckling sedan bolaget startade och har idag en stabil och stark position som en av Europas mest framstående projektutvecklare och partner inom EU:s forsknings- och innovationsprogram.

Marknadens behov växer och IMCG har ambitionen att växa ytterligare.

– Inom IMCG kommer det att finnas gott om intressanta utvecklingsmöjligheter framöver. Marknadens behov växer och vi märker det på nya typer av förfrågningar som kommer in. Det finns ett sug efter kunskap kring hur man som organisation gör sig redo för omställning, det är så tydligt att samhället är på väg in i nästa fas. Kanske har Corona haft ett finger med i spelet där. Tidigare hade vi en bild av att vissa saker har varit omöjliga att genomföra, men det senaste året har vi sett att vi människor i väldigt hög grad är lösningsorienterade. Vem hade trott att vi så snabbt skulle lägga om alla fysiska möten till digitala? Vem hade trott att det skulle gå att få fram ett vaccin på mindre än ett år? I allt det fruktansvärda med en pandemi tycker jag ändå att det finns en envis liten låga som visar att det finns hopp om att vi kan förändra och förändras, säger Lill.

Idag samarbetar IMCG med energibolag, kommuner och akademi som till exempel; Stockholm Exergi, Midroc, Göteborgs stad, Trafikverket, Akademiska Hus, Linnéuniversitetet, Lunds kommun, NSR, Uppsala universitet och Chalmers Tekniska Högskola.

Related content