Affärsutveckling

Ny styrelseordförande med fokus på förändring och impact

2020-11-18

Den här veckan kliver John Rune Nielsen in som ny styrelseordförande på IMCG. John Rune har bakgrund som forsknings- och affärsutvecklingsdirektör på RISE, Sveriges forskningsinstitut. Han har lång erfarenhet av att jobba med bland annat innovation, hållbarhetsfrågor och tvärdisciplinära utmaningar, älskar förändring och förstår vikten av att jobba med impact. 

– Jag har följt IMCG redan från start och tackade med glädje ja till att bli styrelseordförande, jag hoppas kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling på IMCG, säger John Rune Nielsen.

– Jättekul att få en sån här förstärkning till vår styrelse, säger Magnus Andersson, delägare i IMCG International AB före detta styrelseordförande.

– Varmt välkommen John Rune Nielsen – vi ser fram emot samarbetet! Det finns mycket att ta tag i nu när Sverige och EU på allvar börjar ställa om för en resurseffektiv och fossilbränsleoberoende framtid.

John Rune Nielsen har bakgrund som forskare inom energi och samhällsbyggnad och har en lång erfarenhet av strategi och affärsutveckling i forsknings- och innovationssystem på regional, nationell och internationell nivå. John Rune har jobbat 25 år på RISE, Research Institute of Sweden, senast som forsknings- och affärsutvecklingsdirektör – nu kliver han in som styrelseordförande på IMCG International AB. Han har även gedigen styrelseerfarenhet som nu kommer IMCG till godo.

John Runes främsta fokus ligger konstant på utveckling och tillväxt i de företag och miljöer han är involverad i. Han älskar förändring och anser att för att få till en förändring så är det effekten av dessa som är det viktiga. Han har följt IMCG:s utveckling länge och är särskilt imponerad av företagets tydliga och viktiga omställningsområden inom smarta städer, mobilitet och energi:

– Det har varit imponerande att se IMCG:s förmåga att positionera sig rätt i värdekedjorna och så tydligt valt viktiga omställningsområden som ligger i tiden och nu fokuserar på impact, framförallt med tanke på namnbytet från innovation till impact. Att det man jobbar med leder till effekt och får genomslag är det som är attraktivt med IMCG, vilket kunderna ger tydlig återkoppling på.

John Runes ambition är att stödja IMCG:s strategiska resa, förtydliga värdeerbjudanden och skapa förutsättningar för att genomföra strategin – genom att såväl styrelse, medarbetare och kunder har en god förståelse för möjligheter och vilka insatser som krävs för att jobba med impact.