Strategi sociala medier vid fastighetsmässa

Strategi sociala medier vid fastighetsmässa

Inför Nordens största fastighetsmässa Nordbygg lade IMCG upp en digital strategi för automationsföretaget Regin. Målet var att synliggöra företagets aktivitet och engagemang. För att maximera avtrycket skapades en tydlig innehållsstrategi att följa innan, under och efter mässan. En tidplan för publiceringar skapades, en presstrategi arbetades fram och en plan för annonsering för viral spridning togs fram.

Innan mässan startade skrevs journalistiskt vinklade nyhetsartikler som spreds i Regins egna kanaler, pressmeddelanden skickades ut och vi publicerade ett aktivt och pågående flöde av relevanta uppdateringar i sociala medier kopplade till Nordbygg för att bygga upp närvaron.
När mässan sedan startade fortsatte aktiviteten i de digitala kanalerna med nyhetsartiklar, pressmeddelanden, och uppdateringar i sociala medier med videoklipp.

Under bara en vecka dubblerades antalet följare av Facebooksidan, vilket företaget upplevde som ett bevis på det genomslag sociala medier har inom marknadsföring idag.

Vill du veta mer om strategier för sociala medier?

Kontakta Mats Tiborn.